Omgeving

Workum, of Warkum zoals de Friezen zeggen, is één van de elfsteden in Friesland en is door haar gunstige ligging een ideale locatie om van daaruit te verkennen wat Friesland allemaal te bieden heeft. Workum heeft een eigen strand. Doordat het een breed zandstrand is dat heel geleidelijk afloopt in het IJsselmeer, is het heel kindvriendelijk en een perfecte locatie om een dagje te genieten van de zon en het IJsselmeer. Ook wordt in de omgeving veel aan kitesurfen, windsurfen of suppen gedaan. 

Wilt u liever met een sloep of zeilboot het water op dan kan dat ook prima vanuit Workum. Aldehoeve-logies biedt diverse arrangementen aan inclusief huur van een sloep of Polyvalk toerzeilboot. Klik hier voor de mogelijkheden.

Ook op cultureel gebied is er voldoende te doen in Workum en directe omgeving. Er is het Museum ‘Warkums Erfskip’ over de rijke historie van Workum. Een aanrader is zeker het Jopie Huisman museum, gewijd aan het werk en het leven van de Friese meesterschilder Jopie Huisman.

Wilt u de omgeving verkennen dan is Workum een prima uitvalsplek. Workum heeft een directe treinverbinding met Sneek, waar u in minder dan een kwartier met de trein bent. Ook leuke plaatsen als Bolsward en Hindeloopen liggen vlakbij. Maar ook de natuur rondom Workum is zeker de moeite waard. Je kunt prachtige wandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes in de omgeving.

Wilt u verzekerd zijn van een goede huurfiets, direct bij uw aankomst in Workum, dan kunt u via ons direct uw fiets huren. Klik hier voor de arrangementen met huurfietsen.

Interessante websites:

https://www.friesland.nl/nl
https://www.museum.frl
https://www.jopiehuismanmuseum.nl/
https://mooifriesland.nl/
http://vanharteworkum.nl/