Wat te doen

Fietsen

Workum en omgeving leent zich ontzettend goed voor het maken van fietstochten. Veel van onze gasten nemen dan ook zelf fietsen mee of huren hier ter plekke een fiets. Er is een zeer uitgebreid netwerk aan fietsroutes, zodat u op een actieve manier kunt genieten van de rust, ruimte, het platteland en de meren van Súdwest-Fryslân. Een leuke tocht is bijvoorbeeld de Friese pontjesroute via Koudum, Nijhuizum en Workum. Meer informatie over deze en vele andere routes via o.a. de App van fietsnetwerk.nl. Het VVV informatiepunt Workum (Het Boekhuis , Noard 17 te Workum) heeft een handige kaart met alle fietsknooppunten in de omgeving te koop voor €3.-.

Fietshuur Workum o.a. via:       
Fytsmakkerij Scheltema
Súd 74, Workum
T: (0515) 541 678
http://fytsmakkerij.nl/

Watersport

Watersport hoort bij Friesland als koek hoort bij zopie. Friesland wordt niet voor niets gezien als dé watersport provincie van Nederland. Workum is met zijn ligging aan het IJsselmeer en met directe vaarverbinding naar de Friese meren, een prima plek om vertier op het water op te zoeken. Of je nou van windsurfen, kiten, suppen, zeilen of relaxed varen in een sloepje houdt, het kan hier allemaal! Op de site van VVV Friesland (www.friesland.nl) vind je veel informatie over alle vormen van recreatie op het water, inclusief verhuurbedrijven en vaarroutes.

Aldehoeve-logies ligt op 5 minuten lopen van de passantenhaven aan de Trekwei in Workum. Hier vind je ook de Haan Watersport, voor het huren van bijvoorbeeld een Polyvalk of sloep:
De Haan Watersport
Algeraburren 27, Workum
T: (+31) (0) 515 541797
https://www.dehaanwatersport.nl/

BBQ-en

Wat is er nou gezelliger dan buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Helemaal als die barbecue ook nog eens helemaal compleet voor u bij uw appartement wordt neergezet! Aldehoeve-logies werkt daarvoor samen met Keurslager Thijs van der Meer uit Workum. Om het u makkelijk te maken heeft slager Thijs diverse BBQ-pakketten samengesteld, desgewenst compleet met allerhande vleesspecialiteiten, sauzen, salades, stokbrood en niet onbelangrijk een gasbarbecue, incl. gas. U kunt zelf kiezen of u de barbecue wilt ophalen bij slager Thijs (400 m vanaf Aldehoeve) of dat hij voor u wordt gebracht en gehaald.

Op de site van Keurslager Thijs leest u alles over de verschillende BBQ-pakketten en kunt u tevens online reserveren:

Keurslager Thijs van der Meer
Begine 52, Workum
T: (+31) (0) 515 541534
https://thijsvandermeer.keurslager.nl/